Helsinki i Tallinn

Helsinki i Tallinn
Helsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i TallinnHelsinki i Tallinn

calendar view day

Posjetite Helsinki, moderan europski grad poznat po dizajnu i visokoj tehnologiji, a onda doplovite do Tallina, Estonske prijestolnice, grada bogate kulturne baštine, bajkovitih trgova i ulica. Iako pod skandinavskim i ruskim utjecajem, ovaj grad je zadržao svoju osobnost i svoj šarm.


Datumi putovanja:

HELSINKI I TALLIN

 4 dana zrakoplovom iz Zagreba

Datum putovanja: 22.-25.8.2019. - garantirani polasci

 

1. dan ZAGREB – HELSINKI - TALLIN

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb, kod šaltera informacija, u 6:00 sati. Let zrakoplovom Croatia Airlinesa u 8:10 sati, s dolaskom u Helsinki u 11:45 sati. Po dolasku u Helsinki, odlazak  razgled dragulja Finske: Trg Senata, zgrada Parlamenta, koncertna dvorana Finlandija, spomenik Jeanu Sibeliusu, Temppeliaukion Kirkko ili “Crkva u stijeni“, tržnica Kauppatori, šetalište Esplanadi. Odlazak do luke i ukrcaj na brod. Na brodu se nalaze restorani, barovi i  trgovine u kojima se može uživati. Noćenje na brodu.

2. dan TALLIN

Doručak. Iskrcaj s broda te odlazak na razgled Tallina. Stari grad Tallin jedan je od najočuvanijih srednjovjekovnih gradova na svijetu stoga je uvršten na UNESCO - ovu listu svjetske baštine. Samo šetnja kamenim, uskim i nadvođenim ulicama vratit će vas u davna vremena srednjeg vijeka. Skrivena dvorišta, zgrade i crkve dragulj su ovog grada na Baltiku. Pogled na stari grad naljepši je s Toompeea, uzvišenja ponad grada gdje se nalazi istoimeni dvorac koji je danas sjedište Estonskog parlamenta. Pravoslavna katedrala Aleksandra Nevskog, Toomkirk - najstarija estonska crkva iz 13. stoljeća. Nakon razgleda grada, ostatak dana je slobodan za vlastite aranžmane. Predlažemo posjet predivnm Kadriorg parku u kojem se nalazi impozantna palača koja je napravljena kao ljetnikovac za rusko plemstvo, a danas je muzej Umjetnosti. Povratak u hotel. Noćenje.

 

3. dan TALLIN - HELSINKI

Doručak. Odlazak do luke i ukrcaj na brod prema Helsinkiju. Po dolasku u Helsinki predlažemo izlet na otok Suomenlinna (prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta): simbol finske povijesti koje je uvršteno na UNESCO-vu listu svjetske baštine. Ova utvrda zvjezdastog oblika, izgrađena u 18. stoljeću služila je Finskoj za obranu od Rusa. Danas je to jedno od najpopularnijih turističkih odredišta u Finskoj. Sama utvrda i danas je dom oko 800 stanovnika koji žive u tipičnim skandinavskim kućama okruženim kilometarskim zidinama. Za putnike koji žele ostati u Helsinkiju predlažemo odlazak do Design Districta sa više od 200 butika, ateljea, muzeja, galerija i kafića ili posjet nekom od muzeja: Ateneum, Kiasma, Muzej Dizajna ili Prirodoslovni muzej.Noćenje.

4. dan HELSINKI - ZAGREB

Doručak. Transfer prema zračnoj luci. Prijava na let za Zagreb. Polazak aviona u 12:25 sati. Dolazak u Zagreb u 14:05 sati.

 

FIRST MINTE CIJENA vrijedi za uplate do 45 dana prije putovanja ili do popunjenja kapaciteta.

 

Datum putovanja

First minute cijena

Redovna cijena

doplata za jednokrevetnu sobu/kabinu

22.-25.8.2019.

4.480 kn

4.680 kn

1.290 kn

Pristojbe zračnih luka uključene u cijenu!

Trokrevetna soba/kabina na upit

Doplata za vezani let iz Splita, Dubrovnika, Zadra, Pule: od 490 kn (raspoloživost letova na upit; individualna prijava na let u zračnoj luci do sastanka s voditeljem putovanja u Zagrebu)

VAŽNO: Prilikom rezervacije aranžmana obavezno dostaviti sljedeće podatke: ime i prezime, datum rođenja, državljanstvo i broj putovnice ili osobne iskaznice. Ovi su podaci potrebni za brodsku listu putnika. PRTLJAGA uključena u cijenu: 1 komad predane prtljage do 23 kg + 1 komad ručne prtljage do 8 kg težine, dimenzija 55 x 40 x 20 cm

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom na relaciji Zagreb-Helsinki-Zagreb i zrakoplovne pristojbe, voditelja putovanja, smještaj u hotelu 3*/4* u Tallinu na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, smještaj u hotelu 3*/4* u Helsinkiju na osnovi 1 noćenja s doručkom u dvokrevetnoj sobi, smještaj u dvokrevetnoj unutrašnoj kabini na brodu Helsinki-Tallin na osnovi noćenja s doručkom, transfer brodom Helsinki-Tallin i Tallin-Helsinki, transfer autobusom zračna luka–hotel–zračna luka, sve razglede prema programu, troškove organizacije i prodaje aranžmana.

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje koje nisu navedene kao uključene, karte javnog prijevoza, troškove osobnih narudžbi, putno osiguranje.

Cijene fakultativnih sadržaja i ulaznica(prijava u agenciji, plaćanje na licu mjesta):

  • trajekt Helsinki – Soumenlinna – Helsinki: 10 EUR

Informativne cijene ulaznica:

Temppeliaukion Kirkko: 3€, Ateneum muzej: 15€, Kiasma muzej (muzej suvremene umjetnosti):  14€, Muzej dizajna: 12€, Prirodoslovni muzej: 14€, Muzej Umjetnosti Kadriorg: 6,50€

PREVIĐENI HOTELI:

Hotel u Tallinu: Hestia hotel Seaport 3* ili sl.

Hotel u Helsinkiju: Scandic Grand Marina ili sl.

(hoteli u Finskoj nisu službeno kategorizirani, ponuđeni hotel odgovara kategorizaciji 4****

Korisne informacije Finska:

Glavni grad: Helsinki
Vremenska zona (Helsinki): GMT + 2 sata, +1 sat u odnosu na Hrvatsku

Valuta: euro

Službeni jezici: finski, švedski

Klima za Helsinki: prosječna temperatura od lipnja do kolovoza je oko 19-22 °C, a u listopadu oko 5-11 °C

Korisne informacije Estonija:

Glavni grad: Tallin
Vremenska zona (Tallin): GMT +02:00, +1 sat u odnosu na Hrvatsku

Valuta: euro

Službeni jezik: estonski

Klima za Tallin: prosječna dnevna temperatura u lipnju je oko 15°C, a u kolovozu 17°C

NAPOMENE:Molimo da provjerite ispravnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica) jer nesuglasje uzrokuje financijske troškove prema uvjetima avio kompanija. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz propisanu naknadu avio kompanije. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilazaka tijekom razgledavanja, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilazaka tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja kompanije Croatia Airlines i podložna su promjeni. Preporučujemo  putno osiguranje jedne od osiguravajućih kuća. 

Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Završnu obavijest o putovanju dostavljamo e.mail-om najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje u kojem je navedeno točno vrijeme i mjesto sastanka s voditeljem putovanja, vrijeme polaska zrakoplova, naziv, hotela, ime i prezime voditelja putovanja te program putovanja. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću te za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu.

Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr

Odgovorni organizator putovanja je agencija Integral te ovdje možete preuzeti opće uvjete agencije. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da se upoznaju s uvjetima organizatora putovanja. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo