Dubai iz Zagreba

Dubai iz Zagreba
Dubai iz ZagrebaDubai iz ZagrebaDubai iz ZagrebaDubai iz ZagrebaDubai iz Zagreba
Datumi putovanja:

DUBAI 6 dana
Izravnim letom zrakoplovne kompanije Emirates iz Zagreba

VRIJEDNOST VIŠE: odličan hotel http://metropolitanhoteldubai.com/

Dubai 6 dana, izravnim letom kompanije Emirates ili Fly Dubai iz Zagreba
 grupni polasci:  6.10. - 11.10. GARANTIRANI POLAZAK, 30.10. - 4.11.2020.*

*Na polascima označenim zvijezdicom letove izvodi zrakoplovna kompanija Fly Dubai - Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu!

1. dan: ZAGREB – DUBAI

Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb kod šaltera središnjih informacija dva sata prije polijetanja zrakoplova. Prijava na let i polijetanje zrakoplova za Dubai u 15.25 sati na izravnoj liniji EK130 (Emirates) s obrocima tijekom leta. Dolazak u Dubai predviđen je u 23.00 sata po lokalnom vremenu. Po obavljanju graničnih formalnosti, sastanak s predstavnikom lokalnog agenta te organizirani transfer do hotela Metropolitan Dubai 4*. Smještaj i noćenje.

*U zimskom redu letenja, letove na relaciji Zagreb - Dubai - Zagreb operativno izvodi kompanija FlyDubai

2. dan: DUBAI

Nakon doručka odlazak na poludnevni razgled grada. Razgled obuhvaća stari i novi dio grada te započinje vožnjom do plaže Jumeirah, najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Odlazak na Palm Island, umjetno stvoren otok u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput Atlantis The Palm. Slijedi stanka za fotografiranje poznatog hotela u obliku jedra i jednog od najluksuznijih hotela na svijetu, Burj Al Araba. Nastavak vožnje ulicom Šeika Zayeda, uz najvišu građevinu na svijetu, Burj Khalifu, do starog dijela grada. Posjet muzeju Dubaija, koji predstavlja pravo putovanje u povijest. Slijedi prelazak zaljeva brodićem „abra“ u drugi dio grada, gdje se mogu otkriti neponovljivi mirisi, boje i okusi raznih začina uz šarenu tržnicu tekstila te posjet najvećem bazaru zlata na svijetu. Povratak u hotel. Poslijepodne slobodno za vlastite aktivnosti. Uz doplatu, moguć odlazak na vidikovac Burj Khalife, najviše zgrade na svijetu. Noćenje.

3. dan: DUBAI - (fakultativni izlet u ABU DHABI) - DUBAI

Doručak. Slobodno vrijeme za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (doplata) odlazak na cjelodnevni izlet u Abu Dhabi, “Manhattan” Bliskog Istoka. Abu Dhabi je glavni grad Ujedinjenih Arapskih Emirata, administrativno središte zemlje te središte naftne industrije. Grad odlikuje mnoštvo modernih zdanja s elementima islamske arhitekture. Vožnja kroz Saadiyat Island, otok koji će za nekoliko godina postati svjetsko središte kulture i umjetnosti s najvećom koncentracijom muzeja u ovome dijelu svijeta. Razgled Džamije Šeika Zayeda, jedne od najvećih džamija u svijetu, remek djela neoislamske arhitekture. Zaustavljanje u Heritage Village, gdje ćete moći saznati više o povijesti i lokalnim običajima ovog područja. Slijedi odlazak do shopping centra u marini radi ručka (fakultativno) i kupovine. Na povratku u Dubai, kraće zaustavljanje pored „Ferrari Worlda“, najvećeg zatvorenog tematskog parka na svijetu. Dolazak u Dubai u kasnim poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4. dan: DUBAI – (fakultativni izlet PUSTINJSKI JEEP SAFARI S VEČEROM) - DUBAI

Doručak. Slobodno za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (doplata) odlazak na nezaboravan snježni doživljaj usred Dubaija. Ski Dubai, prvi zatvoreni skijaški centar na Bliskom Istoku, nalazi se u sklopu shopping centra Mall of the Emirates. Ukoliko, niste raspoloženi za zimske sportove, predlažemo (uz doplatu) let helikopterom u trajanju od 20 minuta. Uživajte u veličanstvenom doživljaju Dubaija iz zraka s pogledom na fantastične mega građevine. Predlažemo također i posjet novootvorenim atrakcijama poput Dubai Legolanda ili tematsko-zabavni park IMG Worlds of Adventure s 5 tematskih cjelina uključujući i Cartoon Network te Marvel zone. Ili pak za ljubitelje cvijeća i zelenila, odlazak u Dubai Miracle Garden. U poslijepodnevnim satima predlažemo (doplata) odlazak na pustinjski safari. Adrenalinska vožnja luksuznim džipovima po veličanstvenim pješčanim dinama u pustinji, promatranje zalaska sunca te posjet beduinskom selu, uz mogućnost jahanja deva, ukrašavanja kože kanom ili uživanja u aromatskoj vodenoj luli. Za večeru možete isprobati arapske specijalitete s roštilja i uživati u orijentalnom ugođaju. Povratak u hotel. Noćenje.

5. dan: DUBAI – (fakultativni izlet KRSTARENJE S VEČEROM DUBAI MARINA) – DUBAI

Doručak. Slobodno za vlastito otkrivanje grada. Predlažemo (uz doplatu) odlazak na zabavu u vodenom parku Wild Wadi (pored hotela Burj Al Arab), plivanje s dupinima i cjelodnevnu zabavu u Aquaventure park u sklopu hotela Atlantis, ručak ili večeru u luksuznom hotelu Burj Al Arab, ili pak odlazak na Jumeirah Beach Walk, mondeno šetalište s brojnim kafićima, restoranima i dućanima te odmor na prekrasnoj pješčanoj plaži. Za ljubitelje shoppinga preporučujemo odlazak u jedan od najvećih shopping centara na svijetu, Dubai Mall, koji se nalazi u podnožju Burj Khalife; od 18 sati navečer možete promatrati "igru vode i svjetla" tijekom koje fontane izbacuju vodu i do 150 m u visinu. Navečer preporučujemo (uz doplatu) odlazak na tradicionalno krstarenje brodom „dhow“ u Dubai Marini uz večeru (transfer uključen). Noćenje.

6. dan: DUBAI – ZAGREB

Nakon ranog doručka transfer do zračne luke te prijava na izravan let za Zagreb u 8.30 sati na liniji EK129 (Emirates) s obrocima tijekom leta. Dolazak u Zagreb predviđen je u 12.25 sati po lokalnom vremenu.

Satnica letova u zimskom redu letenja (od kraja listopada do kraja ožujka):

ZAGREB DUBAI 14:30      23:00 (FlyDubai – br. leta EK2013)

DUBAI ZAGREB 10:00      13:15 (FlyDubai – br. leta EK2014)

CIJENA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI:

DATUM POLASKA                      FIRST MINUTE                             REDOVNA CIJENA

6.10., 30.10.                                      6.280                                            6.480

Zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu

*First Minute cijena vrijedi za rezervacije do 45 dana prije polaska ili do popunjenja kapaciteta po FM cijeni

Cijena uključuje: - prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi na izravnom letu Zagreb – Dubai – Zagreb  (Fly Dubai ili Emirates) i pristojbe zračnih luka- grupni transfer autobusom od zračne luke do hotela i obrnuto - smještaj u dvokrevetnoj sobi u hotelu 4* na osnovi 5 noćenja s doručkom - poludnevni razgled Dubaija s vodičem na hrvatskom ili engleskom jeziku - pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku - organizaciju putovanja i jamčevinu

Cijena ne uključuje: dodatne usluge, obroke i fakultativne izlete - napojnice za lokalne vodiče i vozače - doplatu za jednokrevetnu sobu 1.990 kn - lokalnu pristojbu "Tourism Dirham" - obavezna doplata na licu mjesta 15 AED (cca 30 kn) po sobi/ noć - troškove osobne prirode (dodatni obroci, piće, telefon, izleti, razgledi...) - putno osiguranje (preporučujemo)

Obavezne doplate po osobi:

- Lokalna pristojba "Tourism Dirham" - 15 AED (cca 30 kn) po sobi/noć, plaćanje na licu mjesta u hotelu

- Napojnice za lokalne vodiče i vozače 20 USD

Fakultativni izleti:

- Cjelodnevni izlet u Abu Dhabi: 340 kn

- Izlet Pustinjski Jeep safari i večera u beduinskom kampu uz show program: 390 kn*

- Krstarenje s večerom u Dubai Marini: 450 kn*

- Odlazak na vidikovac najviše zgrade na svijetu Burj Khalifa: 420 kn (ulaznica i transfer uključeni)

Napomena za izlet Abu Dhabi: Tijekom izleta odlazi se u razgledavanje čuvene džamije Šeika Zayeda te se od svih posjetitelja zahtjeva primjeren kodeks odijevanja. 

http://metropolitanhoteldubai.com/

Važne napomene: Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja., Agencija zadržava pravo promjene redoslijeda programa, ali se obvezuje da će se program izvršiti u cijelosti., molimo Vas da se o sigurnosti putovanja u pojedine zemlje informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na njihovoj web stranici: www.mvep.hr,  izlet Pustinjski safari ne preporučuje se osobama koje imaju problema sa srcem i kralježnicom, budući da se radi o adrenalinskoj vožnji, putovnica mora vrijediti još najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u UAE.

Cijepljenje: nije potrebno

Viza: Nije potrebna - putovnica treba vrijediti najmanje šest mjeseci od dana ulaska u UAE. /  Važno: Putnicima s izraelskim pečatom u putovnici neće biti dozvoljen ulaz u UAE. 

Mobilne mreže: VIPnet, T-Mobile i TELE2 partneri    /  Korisne web stranice: www.dubaitourism.co.ae  , www.uaetourism.ae

Klima: vruća pustinjska - U razdoblju od listopada do ožujka, dani su ugodni i sunčani. Prosječna dnevna temperatura kreće se oko 26 °C. Noći su hladne sa prosječnom temperaturom od cca 15 °C. Period od travnja do rujna karakteriziraju vrlo visoke temperature (preko 40 °C) i visoka vlažnost zraka. Moguće su pješčane oluje. Kiši rijetko, najčešće zimi. Temperatura mora kreće se od 26 - 29 °C.

NAPOMENE  Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji  te može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama.

Molimo da provjerite ispravnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica) jer nesuglasje uzrokuje financijske troškove prema uvjetima avio kompanija. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz propisanu naknadu avio kompanije. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja.

Završnu obavijest o putovanju dostavljamo e.mail-om najkasnije 4 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje u kojem je navedeno točno vrijeme i mjesto sastanka s voditeljem putovanja, vrijeme polaska zrakoplova, naziv, hotela, ime i prezime voditelja putovanja te program putovanja. Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću te za osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja.Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cijelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja.

Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr. Odgovorni organizator: Palma travel d.o.o. / opće uvjete organizatora možete pronaći ovdje. Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo putnike da se upoznaju s uvjetima organizatora putovanja.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo