Atena - Nova godina

Atena - Nova godina
Atena - Nova godinaAtena - Nova godinaAtena - Nova godinaAtena - Nova godinaAtena - Nova godinaAtena - Nova godinaAtena - Nova godinaAtena - Nova godinaAtena - Nova godinaAtena - Nova godina
Datumi putovanja:

NOVA GODINA U ATENI

Zrakoplovom iz Zagreba 30.12.2017.-2.1.2018. *garantirano

4 dana/3 noćenja

1. dan: ZAGREB - ATENA

Sastanak putnika u Zračnoj luci Franjo Tuđman kod šaltera informacija (2. kat) dva sata prije polaska zrakoplova. Polazak zrakoplova na liniji JU231 u 10:05 sati s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Atenu u 14:50 sati po lokalnom vremenu. Transfer do hotela i smještaj u sobe. Odlazak s pratiteljem u središte grada u orijentacijsku šetnju. Atena, kolijevka demokracije i mjesto rođenja filozofije, kazališta i europske umjetnosti, beskrajno je šarmantan grad, živahan i šarolik. U Ateni čovjek ima osjećaj da život traje 24 sata dnevno, ulice vrve ljudima i danju i noću, toplina grada izvire iz svake njegove pore. Mnoštvo restorana iz kojih dopire žamor, fantastična gastronomija i povoljne cijene čine brojne četvrti, među kojima se ističe Plaka u središtu grada, vrlo posjećenima, privlačnima i obljubljenima. Navečer zajednički odlazak s pratiteljem putovanja upravo u Plaku podno Akropole, živahne četvrti s bezbrojnim tavernama i uskim vijugavim ulicama orijentalnog prizvuka – fakultativno moguća večera s folklornim programom. Povratak u hotel. Noćenje.

2. dan: ATENA

Doručak. Poludnevni razgled Atene autobusom i pješice u pratnji službenog gradskog vodiča: trgovi Omonia i Sintagma, glavni gradski trgovi grčke prijestolnice – parlament – klasicističke palače monumentalnih ulica Stadiou i Panepistimiou – „Kallimarmaro“, Panhelenski stadion izgrađen od bijelog mramora za prvu olimpijadu modernih vremena 1896.g. – monumentalna Hadrijanova vrata iz rimskog perioda na ulazu u svetište Zeusa Olimpskog – atenska Akropola, centar antičkog grčkog svijeta i jedan od najznačajnijih spomenika svjetske kultune baštine s hramovima Partenon i Erehteon te panoramskim pogledom na Atenu. Slobodno poslijepodne za osobne programe. Predlažemo uspon na 278 visoko brdo Lykabetos kako biste uživali u pogledu na Atenu s veličanstvenom Akropolom - s atenskog „kućnog brda“ kako nazivaju Lykabetos pruža se pogled od kojeg zastaje dah! Nekoć davno na vrhu brda koje „nadgleda“ Atenu nalazio se hram Zeusu, a danas je Lykabettos na glasu kao jedno od najromantičnijih atenskih lokacija koju nikako ne smijete propustiti. Navečer doček Nove godine u vlastitom aranžmanu (organizacija dočeka Nove godine na ulicama i trgovima u isključivoj je nadležnosti gradskih turističkih ureda.). Napomena: na upit moguće je rezervirati doček u hotelu. Noćenje.

3. dan: ATENA: FAKULTATIVNI IZLET PIREJ – RT SOUNION – GLYFADA ili izlet ATENSKI OTOCI HYDRA, AEGINA I POROS

SRETNA NOVA GODINA!

Doručak. Slobodan dan za vlastite programe i aktivnosti.

Preporučujemo da zaokružite posjet Ateni s odlaskom na jedinstveni izlet koji će vas upoznati s prekrasnim otocima u zaljevu Atene: izlet na saronske otoke Aegina, Hydra i Poros s uključenim ručkom na brodu i transferimaod/do hotela (uplata u poslovnici prilikom rezervacije aranžmana*). Riječ je o otočju u zapadnom dijelu Egejskog mora, blizu obale grčkog kopna, koji je dobio ime po istoimenom zaljevu koji razdvaja poluotoke Atiku i Peloponez. Aegina je među otocima koje ćemo posjetiti najveći otok, omiljeno izletište vikendom za stanovnike Atene koji vole njezin lagani ritam života, ugodno podneblje i bogatu povijest (Aegina je bila poznata morska sila u 7. st. pr. Krista). Poros, najmanji među ovim otocima, osvaja svojom bogatom vegetacijom, a nasadi limuna i naranči su tipični krajolici na ovom otočiću. Na treći otok na današnjem izletu, Hydru, oduvijek su rado dolazili umjetnici, a među poznatijim imenima spomenut ćemo da je Hydru volio Leonard Cohen, ali i Sophia Loren i Melina Mercouri. Otok na kojem nema automobila i na kojem su jedini prijevoz mule i magarci, osvaja svojim uskim, kamenom popločenim uličicama, bijelo obojanim pročeljima kuća i mirisom Mediterana. Povratak s izleta u kasnim poslijepodnevnim satima.

U slučaju da ste slavili do jutra i ne da Vam se buditi rano ujutro kako biste otišli brodom na cjelodnevni izlet, nudimo mogućnost odlaska na cjelodnevni izlet Pirej – Rt Sounion – Glyfada (uplata prilikom rezervacije aranžmana). Obići ćemo Pirej, atensku luku još iz drevnih vremena i jednu od najznačajnijih luka na Mediteranu kroz koju godišnje prođe više od 20 milijuna putnika. Putovanje slikovitom atenskom rivijerom odvest će nas do glasovitog rta Sounio, poznatog po Posejdonovu hramu i jedinstvenoj lokaciji na najjužnijem rtu poluotoka Atike. Tu se Menelaj zaustavio na svom putovanju iz Troje, a kralj Egej bacio u more koje je tako dobilo njegovo ime (razgled izvana). Poznat po veličanstvenim zalascima sunca i pitoresknoj lokaciji, Cap Sounion je nezaobilazna točka pri posjetu Ateni. Izlet ćemo završiti na Glyfadi, atenskom predgrađu smještenom na samoj obali, kojeg krase nepregledne plaže i na kojoj žive grčki milijuneri, ministri i biznismeni – Glyfadu stoga zovu i „grčki Beverly Hills“ ili „grčki Hamptons“.Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: ATENA - ZAGREB

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za kupovinu ili dodatni posjet nekom od brojnih atenskih muzeja: svakako preporučujemo posjet novom Muzeju Akropole, fantastičnom muzeju otvorenom 2009. g. koji prikazuje život na atenskoj Akropoli i njezinoj okolici a stavljaju ga na popis 25 top svjetskih muzeja. Ili možete posjetiti muzej Benaki u kojem je vidljiv presjek spektakularne grčke kulture, monografski Muzej cikladske umjetnosti, Bizantski muzej, itd.). U poslijepodnevnim satima transfer do zračne luke. Let na liniji JU 513 u 15:35 sati po lokalnom vremenu s međuslijetanjem u Beogradu, dolazak u Zagreb u 19:35 sati.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj sobi:  2.540 kn

Obvezna doplata za zrakoplovne pristojbe: 1.190 kn

FM POPUST U ODNOSU NA REDOVNU CIJENU VRIJEDI DO OBAVIJESTI O POPUNJENOSTI KAPACITETA! OVAJ POPUST ISKLJUČUJE MOGUĆE DRUGE POPUSTE ILI POSEBNE AKCIJE!  Doplata za jednokrevetnu sobu: 790 kn. Soba s dodatnim krevetom za treću osobu na upit.

CJELODNEVNI IZLET NA ATENSKE OTOKE S UKLJUČENIM RUČKOM: 620 kn (na osnovi 15 prijavljenih putnika/minimum za realizaciju izleta)

CJELODNEVNI IZLET PIREJ – RT SOUNION – GLYFADA: 280 kn (na osnovi 15 prijavljenih putnika/minimum za realizaciju izleta)

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom prema programu, tri noćenja u hotelu 3/4* u Ateni u dvokrevetnim sobama tuš/WC/TV na osnovi tri noćenja s buffet doručkom, pratitelja, transfer od/do zračne luke u Ateni, poludnevni razgled grada uz službenog gradskog vodiča, te troškove organizacije i prodaje

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: ulaznice u muzeje, spomenike i kulturno-povijesne sadržaje koje nisu navedene kao uključene, pristojbe u zračnim lukama, fakultativne sadržaje, karte za javni prijevoz u Ateni, putno osiguranje te troškove osobnih narudžbi.

CIJENE ULAZNICA (prema stanju u siječnju 2017. g., podložne promjeni): Akropola 20 €, Muzej Akropole 5 €, Nac. arheološki muzej 7 €

NAPOMENE*:

Cjelodnevni izlet na atenske otoke nesumnjivo je vrlo atraktivan bez obzira na doba godine i realizira se tijekom cijele godine, pa tako i na prvi dan nove godine. Transferi iz hotela za luku rade se između sedam i osam ujutro, pa to morate imati na umu ako želite na izlet, a namjera je dočekati Novu godinu i slaviti do jutra. Povratak s izleta je u ranim večernjim satima, u cijeni izleta uračunat je ručak na brodu.

Izlet na atensku rivijeru realizirat će se u kasnijim jutarnjim satima, a na izletu atenskom rivijerom ručak nije u cijeni izleta, ali stajanje u Glyfadi omogućuje odlazak na ručak.

Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i konačni iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovne karte. Agencija  zadržava pravo promjene cijena u slučaju tečajnih razlika većih od 1,5%. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska tijekom razgleda grada u Ateni, ovisno o radnom vremenu muzeja ili državnim praznicima, te o procjeni pratitelja. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed obilaska tijekom razgleda. Vremena polazaka zrakoplova u programu podložna su promjeni.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

4islands-mitas2018


vijesti-el

Prijavite se na newsletter

output_JzqjhK
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo