Apulija i Kampanja

Alberobello
AlberobelloAlberobelloAlberobelloAlberobelloAlberobelloAlberobelloAlberobelloAlberobelloAlberobelloAlberobelloAlberobelloAlberobelloAlberobello
Datumi putovanja: 11.10.2017

 Apulija i Kampanja

Zrakoplovom iz Zagreba i Splita:  11.10. - 15.10.2017. - GARANTIRANI POLAZAK

01.11. - 05.11.2017.

5 dana / 4 noći

1. DAN: ZAGREB/SPLIT - RIM - NAPULJ
Sastanak putnika u Zračnoj luci Zagreb 90 min. prije polaska. Let zrakoplovom Croatia Airlines OU 380 za Rim preko Splita u 14.35 sati, s dolaskom u 17.05 sati. Po dolasku, slijedi transfer do Napulja, živopisnog glavnog grada pokrajine Campania. Smještaj u hotel. Odlazak u večernju šetnju bučnim i šarmantnim ulicama grada, u kojem se na svakom koraku može osjetiti ona poznata, iskričava i zavodljiva karizma „osebujnih“ stanovnika. Noćenje.

2. DAN: NAPULJ – BARI – MARTINA FRANCA
Doručak. Odlazak na razgled povijesnog središta grada (pod zaštitom UNESCO-a): Kraljevska palača, Castel Nuovo, galerija Umberta I, Teatro di San Carlo- najstarija aktivna opera u Europi. Kraće slobodno vrijeme za „espresso“ te šetnju i kupovinu suvenira. Nastavak vožnje do Barija, prijestolnice Apulije, skrivenog dragulja juga Italije. Zahvaljujući svojem strateškom položaju u prošlosti na stjenovitom poluotoku, utvrđeni grad je svojom lukom privlačio brojne trgovce i osvajače čije su civilizacije ostavile svoj trag čineći time 2 različita dijela istoga grada. Prvi dio čini srednjovjekovni stari grad koji odiše duhom minulih vremena te brojni spomenici, labirint ulica i trgova, bazilika sv. Nikole, zaštitnika pomoraca, u kojoj se čuvaju njegove moći, katedrala sv. Sabina u bizantskom stilu, ostaci normanske tvrđave Castello Svevo, Theatro Margherita... Drugi, moderni dio grada počeo se razvijati početkom 19 st.,a krase ga velike zgrade, široke avenije te brojna šetališta uz more. Predlažemo ručak u jednoj od brojnih „trattoria“ gdje možete isprobati čuvenu gastronomiju „La cucina italiana“ .Vožnja do mjesta Martina Franca, smještaj u hotel. U večernjim satima možete prošetati prekrasnim gradskim središtem opasanim zidinama s baroknim vratima koja vode do brojnih trgova i pitoresknih uličica te najvećeg trga Piazza Roma i impresivne Duždeve palače. Noćenje.

3. DAN: MARTINA FRANCA - LOCOROTONDO - ALBEROBELLO - OSTUNI - MARTINA FRANCA

Doručak. Odlazak na cjelodnevni izlet do mjesta Locorotonda, slikovitog gradića s brojnim umjetničkim i povijesnim atrakcijama. Nastavak vožnje do sela Alberobello, na popisu UNESCO-ove baštine zbog jedinstvene „narodne arhitekture“ (Trulli), koje karakteriziraju kuće sa kružnim tlocrtima i stožastim krovovima. Neobične građevine koje čine gradske četvrti kao da su izašle iz dječje bajke. Ugodna šetnja pitoresknim uličicama do jedinstvene crkve sv. Antonia. Vožnja do srednjovjekovnog gradića Ostuni, arhitektonskog dragulja, poznatog kao „Bijeli grad“, na vrhu brežuljka opasanog zidinama. Karakterističan zbog brojnih kuća s bijelim fasadama, unutar kojeg se smjestila i impresivna gotička katedrala, Karmelićanski samostan i crkva sv. Marije Magdalene te brojne palače drevnih talijanskih plemićkih obitelji. Povratak u hotel. Noćenje.

4. DAN.: MARTINA FRANCA - MATERA -ALTAMURA - NAPULJ

Doručak. Vožnja slikovitim krajem do gradića Matera, bisera pokrajine Basilicate, prvog grada na jugu Italije uvrštenog na popis baštine UNESCO-a zbog svojeg povijesnog središta Sassi i okolnih kamenih crkvi, Europske prijestolnice kulture 2019.g. Sassi potječu od prapovijesnog, trogloditskog najstarijeg naseljenog mjesta u Italiji, koji se sastoji od više naselja: Sasso Barisano s bogato ukrašenim portalima, Sasso Caveoso s rimskim amfiteatrom, Civita s katedralom, i park na platou Murgia Matera s brojnim crkvama iz perioda od bizanta do baroka. Većina zgrada je djelomično ukopana u mekim vapnenačkim stijenama koje se nadograđuju na sustav pravih špilja i podzemnih hodnika. Zahvaljujući svom jedinstvenom izgledu, odabrana je za glavnu lokaciju snimanja poznatog filma Mela Gibsona „Pasija“, kandidata za filmsku nagradu Oscar. Poslijepodne dolazak u Altamuru te razgled srednjovjekovne jezgre grada, posjet katedrali koja je sagrađena po nalogu Fridrika II. Nastavak vožnje do Napulja, dolazak u večernjim satima. Smještaj u hotel. Noćenje.

5. DAN: NAPULJ - LA REGGIO DI CASERTA - RIM - SPLIT/ZAGREB                   
Doručak. Odjava iz hotela, vožnja do Kraljevske palače u Caserti, bivše rezidencije burbonskih kraljeva Napulja. Nekada najveća palača  te najveća građevina u Europi podignuta u 18.st, s Vanvitellijevim akvaduktom i tvorničkim kompleksom San Leucio, upisana je na UNESCO-ov popis svjetske baštine. Ovaj monumentalni kompleks bio je pokušaj burbonskog kralja Karla III da oživi sjaj dvorca Versailles u Parizu i Kraljevske palače u Madridu. Jedinstven je u tome što je spojio veličanstvenu palaču s parkom i vrtovima, ali i prirodnim šumovitim okolišem, lovačkim ložama i tvornicom svile. Nastavak vožnje do zračne luke Fiumicino. Prijava na let zrakoplovom Croatia Airlines OU 381 iz Rima u 18.00 sati s dolaskom u Split u 19.15 sati. Nastavak leta za Zagreb, s dolaskom u 20.35 sati.

 

First minute cijena aranžmana po osobi :

- za polazak 11.10.: 3.795 kn / za polazak 01.11. 3.995 kn

Cijena aranžmana po osobi : za polazak 11.10.: 3.995 kn  /  01.11. 4.195 kn

Cijena po osobi uključuje: prijevoz zrakoplovom prema programu, transfere od/do zračne luke i hotela, 4 noćenja s doručkom u hotelima 3*/4* u Napulju i na području Martina Franca, razglede i prijevoz autobusom prema programu, ulaznicu za Kraljevski dvorac u Casserti, pratitelja na putovanju, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.

Obavezna doplata kod prijave: zrakoplovne pristojbe 1.100 kn (podložne promjenama).

Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 1.100 kn, obaveznu doplatu za boravišnu pristojbu na licu mjesta: Napulj 2 Eur po osobi dnevno.

Popusti: 10% popusta za dijete od 2 do 12 god. na pomoćnom ležaju, 5% popusta za osobe starije od 12 god. na pomoćnom ležaju.

First minute popust: 200 kn za uplate do 40 dana prije polaska ili do popunjenja mjesta.

Odaberite termin:
Garantirani polazak

4islands-mitas2018


vijesti-el

Prijavite se na newsletter

output_JzqjhK
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo