Andaluzija, Portugal, Gibraltar

Andaluzija, Portugal, Gibraltar
Andaluzija, Portugal, GibraltarAndaluzija, Portugal, GibraltarAndaluzija, Portugal, GibraltarAndaluzija, Portugal, GibraltarAndaluzija, Portugal, GibraltarAndaluzija, Portugal, GibraltarAndaluzija, Portugal, GibraltarAndaluzija, Portugal, GibraltarAndaluzija, Portugal, GibraltarAndaluzija, Portugal, GibraltarAndaluzija, Portugal, GibraltarAndaluzija, Portugal, GibraltarAndaluzija, Portugal, GibraltarAndaluzija, Portugal, GibraltarAndaluzija, Portugal, Gibraltar
Datumi putovanja: 14.10.2019

ANDALUZIJA I PORTUGAL SA GIBRALTAROM - VELIKA TURA
Evora-Sevilla-Cordoba-Granada-Malaga- Gibraltar – Cadiz- Jerez De La Frontera-Faro-Lisabon
zrakoplovom na direktnom letu iz Zagreba
Garantirani polasci: 14.10.2019.
8 dana/7 noćenja

Eliteplus: hoteli 4 * na cijelom programu, 2 noćenja u prekrasnoj Sevilli, 2 noćenja u Lisabonu, osigurane ulaznice za Alhambru!

1.dan  ZAGREB – LISABON- EVORA-SEVILLA
Sastanak putnika u zračnoj luci Franjo Tuđman u 06:00 na odlaznom terminalu, kod šaltera informacija gdje će Vam pratitelj putovanja podijeliti putnu dokumentaciju. Let za Lisabon u 07:55. Po slijetanju u Lisabon u 10:15 sati, nakon obavljanja carinskih formalnosti slijedi polazak autobusom prema Evori, gradu u Portugalom, poznatom po nasadima hrasta plutnjaka. Po dolasku u Evoru, grad koji je pod zaštitom UNESCA slijedi kraći razgled grada: stara katedrala, crkva Sv. Franje sa kapelicom kostiju, Dianin hram. Nastavak vožnje prema Španjolskoj. Dolazak u Sevillu, prijestolnicu Andaluzije u posllijepodnevnim satima. Smještaj u hotel. Orijentacijska šetnja gradom u pratnji pratitelja putovanja. Navečer predlažemo odlazak u posjet jednom od brojnih tapas barova. Noćenje.

2.dan  SEVILLA
Doručak. Odlazak na razgled grada: Reales Alcazar, nekadašnja maurska vladarska palača koja se nalazi pod zaštitom UNESCA; veličanstvena Sevillska katedrala Santa Maria dela Sede s preko 30 oltara ukrašena  slikama velikih španjolskih majstora  - Zurbarana i Goye u kojoj se nalazi najveći oltar na svijetu, mauzolej Kristofora Kolumba, te 96 m visok toranj Giralda s intrigantnom maurskom dekoracijom-simbol grada.  Nastavak šetnje do Barrio santa Cruz, (stara židovska četvrt uskih ulica, bijelih kuća, cvjetnih dvorišta i malih trgova s palmama i stablima naranči), Plaza de Espana, Palacio de Pedro El Cruel, Torro del Oro, Plaza San Francisco…. Slobodno vrijeme za ručak Tornja - Torre d' Oro, nakon čega se prepustite uživati u atmosferi grada koji živi do kasno u noć. Za sve ljubitelje izvornog flamenca preporuka je odlazak na čuveni flamenco show. Povratak u hotel. Noćenje

3.dan SEVILLA –CORDOBA – GRANADA
Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema Cordobi. Razgled "najmaurskijeg" španjolskoga grada, nekadašnje prijestolnice maurskog kraljevstva El-Andalus, impresivne džamije "Mezquita" – simbola grada, najljepših  zatvorenih dvorišta Španjolske (patios), Calleja de las flores, slikovita židovska četvrt sa sinagogom, stara gradska jezgra iz 10 st. pod UNESCO zaštitom, Rimski most, Slovoluk. Slobodno vrijeme za ručak ili shopping  na Plaza de las Tendillas. Nakon pauze za ručak slijedi vožnja do slikovite Granade, smještene u podnožju Sierra Nevade, gdje su pokopani legendarni kraljevski par Izabela Kastiljska i Fernando Aragonski.  Smještaj u hotel. Šetnja sa pratiteljem putovanja do katedrale, kapele katoličkih kraljeva (razgled izvana) i stare arapske ulice Alcacería. Navečer preporučamo  odlazak na noćni  razgled maurske četvrti Albaicin, s pogledom na osvijetljenu Alhambru i fakultativno odlazak na flamenco show u ciganskim špiljama. Povratak u hotel. Noćenje.

4.dan GRANADA – ALHAMBRA – MALAGA – GIBRALTAR 
Doručak. Odlazak do čuvene palače Alhambra, posljednje tvrđave maurskih vladara koja se nalazi na brdu iznad Granade. Alhambra u prijevodu  znači "crvena" po boji planine. Razgled palače i vrtova Generalife uz pratnju službenog vodiča. Slobodno vrijeme u Granadi te vožnja prema Malagi, najvećoj andaluzijskoj luci i poznatom ljetovalištu.  Po dolasku slijedi razgled rodnog grada Pabla Picassa: Katedrala 'Manquita',  Al Casaba, Teatro Romano, Picassova rodna kuća, Palacio de Buena Vista iz 16. st., gdje je od 2003. g. Muzej Picasso. Slobodno vrijeme za šetnju i večeru. Nastavak vožnje do Algecirasa na području Gibraltara. Smještaj u hotel. Noćenje. 

5.dan  GIBRALTAR – CADIZ – JEREZ DA LA FRONTERA
Doručak. Predlažemo zajednički odlazak na Gibraltar, britansko teritorij na impresivnom položaju na dominantnoj stijeni koja nadgleda tjesnac između Europe i Afrike. Tjesnac je širok svega 14 km te razdvaja Gibraltar od Afrike. Razgled Gibraltara mini busevima uz vožnju do stijene The Rock na kojoj žive majmuni, a s koje se pruža pogled na gorje Atlas u Maroku. Posjet prirodnom rezervatu s kolonijom majmuna i špilji Sv. Mihovila. Slobodno vrijeme u gradskom središtu za kupovinu suvenira ili britanskih proizvoda. Nastavak vožnje do Cadiza, jedan od najzanimljivijih gradova španjolskog juga, najstariji grad na španjolskom tlu, ali i jednog od najstarijih gradova u jugozapadnoj Europi. Razgled grada: katedrala, Torre Tavira-najznačajniji spomenik grada s prekrasnim pogledom na cijeli grad i okolicu Coste de la Luz. Šetnja uskim uličicama grada uz gradske zidine. Slobodno vrijeme. Nastavak vožnje do gradića  Jerez de la Frontera - središta proizvodnje sherryja. Smještaj u hotel. Noćenje. 

6.dan  JEREZ DE LA FRONTERA – COSTA ALGARVE - FARO – LISABON
Doručak. Odlazak u kraći razgleda ovog živopisnog grada. Predlažemo odlazak do obližnje vinarije, na degustaciju i upoznavanje s proizvodnjom čuvenog sherrya. Odlazak prema Portugalu i najpoznatijem portugalskom turističkom središtu uz poznatu portugalsku Costa Algarve uz obalu Atlantskog oceana. Slobodno vrijeme za šetnju i ručak. Nastavak vožnje prema Lisabonu, glavnom gradu Portugala. Smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora slijedi odlazak u orijentacijski razgled grada. Šetnja avenijom Liberdade – jednom od najpoznatijih avenija Europe koja je građena po uzoru na Champs-Elysees, trgovima Restauradores, Rossio i Comercio, odnosno četvrti Baixa... Slobodno vrijeme za shopping i večeru u jednom od tipičnih lokalnih restorana. Preporučamo da kušate bakalar na jedan od 365 načina na koji ga ovdje spremaju. Povratak u hotel. Noćenje

7.dan  LISABON
Doručak. Odlazak autobusom do grada te odlazak do jedne od najpoznatije lisabonske četvrti Belem koja je pod zaštitom UNESCA. Prvo ćemo otići do jednog od simbola grada, prekrasne Belemske kule koja izgleda kao da je izgrađena od pijeska, a nekada je služila za obranu grada. Od tuda se pruža i pogled na moderan most 25. travnja, koji podsjeća na Golden Gate most u San Franciscu. Nakon toga idemo do Spomenika Otkrićima te obližnje crkve i samostana sv. Jeronima odakle su kretali brodovi na svoje istraživačke pohode i mjesto gdje je sahranjen Vasco da Gama. Slobodno vrijeme da prošećete do najpoznatije lisabonske slastičarnice Pasteis de Belem iz 1837. godine  gdje svakako savjetujemo da kušate istoimenu slasticu. Slobodno vrijeme. Poslijepodne predlažemo ukrcaj na stari, žuti tramvaj br. 28 koji će Vas odvesti do Trga Camoes na poznatoj četvrti Bario Alto. Odlazak do četvrti Alfama na upoznavanje samih početaka Lisabona, s mnogobrojnim slikovitim uličicama. Šetnjica do vidikovca Santa Luzia s kojeg se pruža nezaboravan pogled na panoramu grada. Navečer predlažemo odlazak na večeru uz čuveni fado. Povratak u hotel. Noćenje.

8.dan  LISABON – ZAGREB
Doručak. Transfer autobusom do zračne luke te let za Zagreb u 11:10. Dolazak u Zagreb u 15:20 sati. Kraj programa.

Cijena aranžmana po osobi, zrakoplovne pristojbe uključene u cijenu:
Ultra first minute cijena: 7.080kn
First minute cijena: 7.280kn

Redovna cijena: 7.480kn
Zrakoplovne pristojbe u iznosu od 1.190kn uključene u cijenu!
Obvezna doplata ulaznica za Alhambru: 300kn
Doplata za jednokrevetnu sobu: 1.590kn
Mogućnost vezanog leta iz Splita, Dubrovnika, Zadra i Pule: od 490 kn sa svim taksama i pristojbama ( na upit )


RED LETENJA - CROATIA AIRLINES 
OU 700 Zagreb 07:55 Lisabon 10:10
OU 701 Lisabon 10:55 Zagreb 15:05
Dozvoljena težina prtljage 23 kg(uključena u cijenu) + 1 komad do 8 kg ručne prtljage.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE: prijevoz zrakoplovom Croatia Airlinesa prema programu, zrakoplovne pristojbe u iznosu 1.190kn (iznos je promjenljiv do dana izdavanja zrakoplovnih karata), sve prijevoze i transfere autobusom prema programu, razgled svih gradova prema programu, smještaj u hotelima 4* prema programu na osnovi 7 noćenja sa doručkom, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja, organizaciju i pripremu putovanja. 

CIJENA ARANŽMANA NE UKLJUČUJE: 
boravišnu pristojbu u Lisabonu u iznosu 2 € po osobi po noćenju (plaćanje na licu mjesta), ulaznica za Alhambru, najočuvaniju i najznačajniju arapsku palaču iz 13 st, jedinstveni primjerak maurske arhitekture na europskom prostoru te prekrasne vrtove Generalife u pratnji lokalnog vodiča i sa uključenim slušalicama 300 kn (obvezna doplata), doplatu za smještaj u jednokrevetnoj sobi – 1.590 kn, ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu.

OKVIRNE CIJENE ULAZNICA:
Katedrala + Kapela kostiju u Evori – 7 eur, ulaznica za čuvenu Real Alcazar u Sevilli, nekadašnju palaču maurskih vladara koja je pod zaštitom UNESCA, opisivana kao „ Raj na zemlji „ u pratnji lokalnog vodiča i sa uključenim slušalicama- 28 Eur, katedrala u Sevilli 9 Eur,  ulaznica za Mezquitu u Cordobi – danas raskošna katedrala, nekoć najveća džamija na svijetu u pratnji lokalnog vodiča i sa uključenim slušalicama- 28 eur, vođeni razgled minibusevima u Gibraltar ( teritorij Velike Gritanije ) sa vidikovcem, rezervatom majmuna, špiljom Sv. Mihovila – 30 Eur, flamenco show u Sevilli -30 Eur, večera i flamenco show u cigaskim špiljama Sacramonte – 52 Eur ( u cijenu uključen prijevoz autobusom, večera u 3 slijeda uz 1 piće, a kasnije odlazak na šetnju do vidikovca na Sacramonte sa kojeg se vidi prekrasno osvjetljena Alhambra), paket ulaznica Lisabon (Samostan i klaustar Sv.Jeronima  te dvorac i utvrda Sv. Juraja) – 25 eur, Fado večera u Lisabonu (večera u 3 slijeda sa uključenim pićem i FADO program) – 52 eur

Minimalan broj putnika: 24

Važne informacije:
Vremena polazaka zrakoplova u programu navedena su prema redu letenja Croatia Airlines objavljenom u 2018. godini i podložna su promjeni. Fakultativnu ponudu (ulaznice, večere i slično) plaćate na licu mjesta pratitelju putovanja u lokalnoj valuti zemlje u koju se putuje osim ako nije u programu putovanja navedeno plaćanje prije puta. Kategorizacija hotela odgovara službenoj kategorizaciji zemlje u koju se putuje i može biti različita u odnosu na kategorizaciju u drugim zemljama. Nevaljane putne isprave koje imaju za posljedicu odustajanje od putovanja ni u kojem slučaju ne obavezuju organizatora putovanja te se primjenjuju uvjeti otkaza putovanja. Molimo da provjerite točnost Vašeg imena i prezimena na ugovoru o putovanju u odnosu na putni dokument (osobna iskaznica ili putovnica). Završnu obavijest o putovanju vam dostavljamo e-mailom najkasnije 2 dana prije putovanja – to je završni dokument potreban za putovanje (sadrži informacije o točnom peronu i vremenu polaska, ime voditelja putovanja, naziv hotela i sl.). Program nije prikladan za osobe sa smanjenom pokretljivošću ili osobe koje zahtijevaju WC u autobusu. Zrakoplovne pristojbe podložne su promjenama i iznos pristojbi potvrđuje se na dan izdavanja zrakoplovnih karata. Promjena imena putnika nije moguća bez odobrenja zrakoplovne kompanije uz naknadu koja se propisuje. Organizator putovanja zadržava pravo promjene letova. Avio kompanija zadržava pravo promjene reda letenja. Organizator može promijeniti redoslijed obilaska, ali se obvezuje da će program izvršiti u cjelosti. Sadržaj razgleda ostaje kako je objavljen bez obzira na redoslijed. Ako se na putovanje ne prijavi dovoljan broj putnika najkasnije 7 dana prije početka paket aranžmana putnička agencija je dužna obavijestiti putnika o otkazu putovanja. Molimo da se o sigurnosti putovanja informirate u Ministarstvu vanjskih poslova ili na web stranici: www.mvep.hr Upute i opći uvjeti putovanja za turističke aranžmane sastavni su dio programa i Ugovora o putovanju. Svojim potpisom na Ugovoru o putovanju suglasni ste s navedenim uvjetima, stoga molimo cijenjene putnike da pozorno pročitaju uvjete. Odgovorni organizator: Mondo travel d.o.o. Opći uvjeti organizatora putovanja nalaze se ovdje

Granične, vizne i zdravstvene formalnosti:
Za  državljane RH viza za Španjolsku i Portugal nije potrebna, ali je za putovanje potrebna osobna iskaznica ili važeća putovnica.

Putno osiguranje:
Preporučujemo osiguranje od posljedica nesretnog slučaja i bolesti na putovanju, oštećenja i gubitka prtljage, dragovoljno zdravstveno osiguranje za vrijeme puta i boravka u inozemstvu, osiguranje za slučaj otkaza putovanja te osiguranje kojim se osiguravaju troškovi pomoći i povratka putnika u mjesto polazišta u slučaju nesreće i bolesti.

Odaberite termin:
 • Španjolska i Portugal

  Dvokrevetna soba
  Noćenje s doručkom
  14.10.2019 - 21.10.2019
  7.080 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Ulaznica za Alhambru - obvezna doplata: 300.00 KN
  • Doplata za polazak iz Splita, avio karte i razlika u pristojbama: 495.00 KN
  • Doplata za polazak iz Dubrovnika - avio karta i razlika u pristojbama: 495.00 KN
 • Španjolska i Portugal

  Jednokrevetna soba, Ultra first minute
  Noćenje s doručkom
  14.10.2019 - 21.10.2019
  8.670 KN Po osobi
  Pošaljite upit

  Doplate

  • Ulaznica za Alhambru - obvezna doplata: 300.00 KN
  • Doplata za polazak iz Splita, avio karte i razlika u pristojbama: 495.00 KN
  • Doplata za polazak iz Dubrovnika - avio karta i razlika u pristojbama: 495.00 KN
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo