6 dana | Krstarenje Dalmacijom

6 dana | Krstarenje Dalmacijom
6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom6 dana | Krstarenje Dalmacijom

calendar view day

 

Datumi putovanja:

KRSTARENJE JADRANOM
motornom jahtom kategorije 4*


Vis – Biševo – Komiža – Vela Luka – Korčula – Hvar – Split

6 dana - 5 noćenja, polasci nedjeljom iz grada Visa, iskrcaj u Splitu petkom u terminu od 12.7. do 4.9.2020.
Luka ukrcaja: Vis, luka iskrcaja: Split

Itinerer

Dan 1: nedjelja │ Split – Grad Vis, otok Vis (večera)
Ukrcaj u luci Vis u večernjim satima. Mogućnost dolaska u Vis trajektom ili katamaranom iz Splita uz doplatu. Jedan od razloga viške posebnosti leži u njegovoj polustoljetnoj izoliranosti kao vojnom otoku. Danas je otok Vis zaista dio Mediterana koji je kakav je nekad bio, pružajući posjetiteljima iskustvo za sva osjetila. Noćenje na brodu.

Dan 2: ponedjeljak │ Grad Vis – otok Biševo – Komiža, otok Vis (doručak, ručak)
Polazak iz Visa prema otoku Biševu uz zaustavljanje i mogućnost fakultativnog individualnog posjeta Modroj Špilji (ulaznica nije uključena). Otok Biševo smjestio se 6 milja od otoka Visa, preko puta gradića Komiže. Ima 11 stalnih stanovnika, a osvaja posjetitelje plažama, stazama za pješačenje i tajnama za otkrivanje. Biševo je pravi netaknuti dragulj divlje, netaknute prirode. Modra špilja je smještena u uvali Baluni na istočnoj strani otoka Biševa. U jutarnjim satima zrake prodiru pod najpovoljnijim kutem kroz podvodni otvor Modre špilje, reflektiraju se o dno i osvjetljavaju špilju modrom bojom. Dan zaključujemo plovidbom prema gradu Komiži na otoku Visu. Komiža je gradić s dugom ribarskom tradicijom što se odražava u njezinom izgledu i toplini mještana gdje će ljubitelji gastronomije doći na svoje. Imat ćete priliku razriješiti vječnu dilemu, je li bolja viška ili komiška pogača? Noćenje na brodu.

Dan 3: utorak │ Komiža, otok Vis – Vela Luka, otok Korčula (doručak, ručak)
Polazk iz Komiže prema Veloj Luci na otoku Korčula. Plovidbu ćemo upotpuniti stajanjem za kupanje na Viškim Škojima, otočićima viškog arhipelaga. Uplovljavanje u Velu Luku na otoku Korčula gdje noćimo. Otok Korčula, dalmatinska ljepotica, otok je bojnih plesova i klapa, stoljetnih maslinika i vinograda, starih ljetnikovaca i bogate kuluturno povijesne baštine od doba starih Grka do vremena kada je bila dio Venecije. Osjetite Korčulu kušajući vina pošip i grk, mirisne agrume i svježu ribu. Doživite tradiciju u viteškim plesovima i prepustite se životnoj radosti kojom će vas zaraziti gostoljubivi mještani. Na zapadnom dijelu otoka Korčule nalazi se gradić Vela Luka, smješten u dnu duboko usječenog i prostranog zaljeva. Sa svojih 4500 stanovnika Vela Luka je po veličini drugo mjesto na jadranskim otocima, sigurno sidrište i luka za nautičare. Noćenje na brodu.

Dan 4: srijeda │ Vela Luka, otok Korčula – grad Korčula, otok Korčuka (doručak, ručak)
Jutrom isplovljavanje iz Vela Luke, tijekom vožnje prema gradu Korčuli napraviti će se stajanje za kupanje.
Grad Korčula je rodno mjesto čuvenog Marka Pola i Moreške, viteškog plesa s mačevima te je jedan od najljepših dalmatinskih gradova. Upoznajte ovaj kameni grad, otkrijte skrivene 'kale' prolazeći pokraj ukrašenih pročelja elegantnih palača, koračajući kamenim ulicama dok se sunce stapa s morem u sutonu. Stari grad je okružen zidinama, a ulice su raspoređene u riblje kosti omogućujući slobodno strujanje zraka, ali i štiteći od jakih vjetrova. Od značajnijih povijesnih znamenitosti navest ćemo gotičko-renesansnu katedralu Svetog Marka, gradsku vijećnicu, te masivne gradske zidine, kao i franjevački samostan iz 15. st. i rodnu kuću Marka Pola. Noćenje na brodu.

Dan 5: četvrtak │ grad Korčula, otok Korčula – grad Hvar, otok Hvar (doručak, ručak)
Polazak iz Korčule prema gradu Hvaru uz zaustavljanje za kupanje kraj otoka Šćedra. Naša današnja destinacija je grad Hvar, hrvatska Ibiza i drevni grad bogate povijesti. Stoljeća su klesala njegove tvrđave i zidine, a renesansa mu je dala oblik i duh koji živi i danas. Hvar je dragulj skriven u vremenu čije ljepote su prepoznali pripadnici svjetskog jet set-a između kojih su i Princ Harry, Beyonce i Sophia Loren. Grad je to sunca, vina, lavande, zabave i visoke gastronomije, a pogled s tvrđave Fortica koja stoljećima motri na ulaz u luku oduzima dah. Noćenje na brodu.

Dan 6: petak │ grad Hvar, otok Hvar – Split (doručak)
Polazak prema Splitu uz stajanje za kupanje, dolazak u Split rano poslijepodne. Iskrcaj u Luci Split. Prije povratka iskoristite priliku i prošetajte Splitom, gradom cara Dioklecijana, gradom čije srce tuče već 1700 godina i osvaja jedinstvenim dalmatinskim joy de vivre-om. Stara je jezgra pod UNESCO zaštitom budući da je Split jedinstveni svjetski primjer gdje se život prati in situ od antike do danas, a ironija sudbine je upravo u carev mauzolej smjestila splitsku katedralu.

Cijena po osobi u dvokrevetnoj kabini:
- Donja paluba: 3.590kn
- Gornja paluba: 3.990kn
Sve kabine bez obzira na palubu su klimatizirane, opremljene su TV-om i sefom, imaju potpuno opremljenu vlastitu kupaonicu i prozor (okrugli brodski ili četvrtasti). Ležajevi su spojeni ili razdvojeni bez mogućnosti odabira unaprijed, mogućnost trokrevetne kabine na upit. Popust za treću osobu u trokrevetnoj kabini 20% (popust vrijedi i za djecu i odrasle). Doplata za jednokrevetnu kabinu (single use) 80%.

Napomene:
- brod nije prilagođen za djecu do 6 godina starosti i osobe sa smanjenom pokretljivošću.
- Ime broda te vremena ukrcaja i iskrcaja u završnoj obavijesti o putovanju najkasnije 5 dana prije polaska.
- Minimum prodanih kabina za realizaciju putovanja: 10. Obavijest o realizaciji termina / garantiranom polasku najkasnije 7 dana prije polaska uz mogućnost promjene termina.

Cijena uključuje:
krstarenje 6 dana / 5 noćenja prema itinereru, smještaj u klimatiziranoj dvokrevetnoj kabini, piće dobrodošlice, polupansion (doručak i ručak, osim danima kada je navedena večera u programu), upotreba brodske opreme, ručnici se mijenjaju po potrebi, posteljina se mijenja tjedno, besplatan Wi/Fi na brodu.

Obavezna doplata na brodu:
lučke pristojbe koje se plaćaju  na brodu 200 kn po osobi u gotovini.

Cijena ne uključuje:
piće na brodu koje se može kupiti samo na brodskom baru, troškovi osobne prirode, transferi do/od broda, napojnice, ulaznice kao ni druge izlete koji se nude u lukama ticanja, karte za trajekt ili katamaran prvi dan na liniji Split - Grad Vis. Konzumacija pića je dozvoljena jedino s brodskog bara.

Odgovorni organizator: Elite Travel putnička agencija d.o.o., Vukovarska 17, 20000 Dubrovnik, OIB: 5891475104, ID code: HR-AB-20-090002185.

Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimo