Istanbul 4 dana iz Dubrovnika Uskrs

Istanbul 4 dana iz Dubrovnika Uskrs
Istanbul 4 dana iz Dubrovnika UskrsIstanbul 4 dana iz Dubrovnika UskrsIstanbul 4 dana iz Dubrovnika UskrsIstanbul 4 dana iz Dubrovnika Uskrs
Datumi putovanja: 19.04.2019

 ISTANBUL IZ DUBROVNIKA

4 dana / 3 noćenja - Turkish airlines, direktan let

Polazak:  19.4.-22.4.2019.

 

1. dan: DUBROVNIK – ISTANBUL

Sastanak putnika u zračnoj luci Dubrovnik dva sata prije polijetanja zrakoplova. Sastanak s voditeljem putovanja, preuzimanje putne dokumentacije te prijava na let za Istanbul u 08,30 sati. Dolazak u Istanbul predviđen je u 11.20 sati po lokalnom vremenu. Nakon obavljanja graničnih i carinskih formalnosti, slijedi transfer do hotela 4* te smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora u hotelu, odlazak pješice ili javnim prijevozom  s voditeljem putovanja do trga Taksim, u šetnju poznatom gradskom ulicom Istiklal Caddesi -  glavna  ulica u centru Istanbula, kojom prolazi poznati crveni tramvaj, s mnoštvom kafića, restorana i trgovina. Noćenje u hotelu.

2. dan: ISTANBUL

Doručak. Odlazak na razgled Istanbula autobusom i pješice u pratnji lokalnog vodiča i pratitelja putovanja: Hipodrom koji je nekoć služio za konjske trke, a danas je memorijalni trg s impozantnim obeliskom; Plava džamija, monumentalno zdanje i posljednja velika kraljevska džamija, jedinstvena sa svojih šest minareta i ukrasima od plavog porculana po kojima je i dobila ime; Aja Sofija iz 6. st., najpoznatija građevina Istanbula sagrađena u doba cara Justinijana. Prvotno je bila najveća crkva u Bizantskom carstvu, a naknadno pretvorena u džamiju te je danas jedno od najvećih graditeljskih dostignuća tog vremena; bazilika Cisterna, poznata i pod nazivom Utonula palača, najveća od nekoliko stotina antičkih rezervoara vode koje  još  uvijek leže ispod Istanbula, svakako najneobičnija turistička atrakcija u gradu. U nastavku posjet palači  Topkapi, osmanlijskom carskom dvorcu, kojeg je sagradio sultan Mehmed II, a nalazi se na krajnjem dijelu uzvišenog rta, s kojeg se pruža pogled na Zlatni rog, Mramorno more i Bospor. U poslijepodnevnim  satima  mogućnost  fakultativnog  krstarenja Bosporskim tjesnacem koji razdvaja Europu i Aziju, uz pogled na carske palače i tvrđave (uz doplatu).  Povratak u hotel, noćenje.

3. dan: ISTANBUL

Doručak. Odlazak s voditeljem putovanja javnim prijevozom do živopisne Egipatske tržnice na kojoj se nalaze štandovi s bezbroj orijentalnih začina te u nastavku odlazak do Grand Bazaara,  zatvorene  tržnice  i najvećeg bazara na svijetu s više od 4000 trgovina, gdje možete osjetiti čar kupovine zlata, tekstila, suvenira i dr. Po povratku slijedi pogled izvana na džamiju Sulejmana Veličanstvenog, remek djela najpoznatijeg osmanskog graditelja Mimara Sinana. Ostatak dana je slobodan za obilazak i razgled Istanbula. Predlažemo fakultativni izlet Prinčevski otoci (uz doplatu): vožnja brodom oko 80  min, razgled kočijama s lokalnim vodičem, ručak u restoranu uključen u cijenu. Povratak u Istanbul. Navečer predlažemo odlazak na Belly Dancing show s uključenom večerom i povratnim transferom (uz doplatu). Noćenje. 

4. dan: ISTANBUL – DUBROVNIK

Doručak. Odjava iz hotela. Slobodno vrijeme za kupovinu, šetnju gradom ili odlazak u posjet veličanstvenoj Dolmabahče palači. Polazak prema zračnoj luci u ranim poslijepodnevnim satima. Prijava na let za Dubrovnik i polijetanje zrakoplova u 19.35 sati  (Turkish Airlines). Dolazak u Dubrovnik u 20.25 sati. kraj programa.

 

CIJENA PUTOVANJA PO OSOBI U DVOKREVETNOJ SOBI: 

first minute  polazak 19.4.         2.430 kn

redovna cijena  polazak 19.4.   2.530 kn

Mogućnost doplate za jednokrevetnu sobu - na upit: 990 kn

Cijena aranžmana uključuje: prijevoz zrakoplovom u ekonomskoj klasi Dubrovnik – Istanbul – Dubrovnik, 3 noćenja s doručkom u hotelu 4*, transfere i razglede prema programu, uslugu izrade turske vize, pratitelja putovanja na hrvatskom jeziku i lokalnog vodiča , jamčevinu i trošak organizacije te pripreme putovanja

Cijena aranžmana ne uključuje:  pristojbe zračnih luka 990 kn - obavezna doplata, fakultativne sadržaje i ulaznice, napojnice za lokalnog vodiča i vozača - običaj u Turskoj, zdravstveno osiguranje i osiguranje od otkaza putovanja, vizu za Tursku 150 kn.

mogućnost doplate:

- Krstarenje Bosporom  410 kn (cijena uključuje transfer do pristaništa, lokalnog vodiča, vožnju brodom i ručak)

- Večera uz show :  390 kn (cijena uključuje transfer, show program, večeru i piće: 2 čaše vina ili 2 piva ili 2 soka)

- Izlet Prinčevski otoci  395 kn   (cijena uključuje bus,vodiča,brod na javnoj liniji, vožnja fijakerom po otoku i ručak u ribljem restoranu)

 - paket ulaznica Aja Sofija, Topkapi palača - bez harema: 190 kn

Minimalan broj prijavljenih putnika za izlete, osim za večeru Belly Dancing: 15 putnika. Rezervacije za sve fakultativne sadržaje potrebno je napraviti prilikom rezervacije putovanja.

Informativna cijena ulaznica – plaćanje na licu mjesta: Dolmabahce Palace 15 eur

VIZA: Potrebna za državljane Republike Hrvatske. Putnici za elektronsku vizu mogu aplicirati putem internetske stranice www.evisa.gov.tr. Multiple Entry Visa koja vrijedi 180 dana, a unutar tog perioda dozvoljen je boravak u Republici Turskoj najviše 90 dana. Putovnica treba vrijediti najmanje 6 mjeseci od dana ulaska u zemlju. Elite travel vrši uslugu apliciranja u ime i za račun putnika, ukoliko na vrijeme dostavite ispunjen formular na prodajno mjesto, do 10 dana prije polaska. Viza će putnicima biti uručena u zračnoj luci na dan putovanja od strane pratitelja putovanja.

MINIMUM PRIJAVLJENIH PUTNIKA: 20

Odaberite termin:
 • Istanbul

  Dvokrevetna soba, first minute cijena
  Noćenje s doručkom
  19.04.2019 - 22.04.2019
  2.430 KN Po osobi
  Rezervirajte

  Doplate

  • Pristojbe u zračnoj luci: 990.00 KN
  • Turska viza: 150.00 KN
  • Paket ulaznica: 190.00 KN
  • Izlet krstarenje Bosporom: 410.00 KN
  • Izlet Prinčevski otoci: 395.00 KN
  • večera uz show program: 390.00 KN
 • Istanbul

  Jednokrevetna soba, first minute cijena
  Noćenje s doručkom
  19.04.2019 - 22.04.2019
  3.420 KN Po osobi
  Rezervirajte

  Doplate

  • Pristojbe u zračnoj luci: 990.00 KN
  • Turska viza: 150.00 KN
  • Paket ulaznica: 190.00 KN
  • Izlet krstarenje Bosporom: 410.00 KN
  • Izlet Prinčevski otoci: 395.00 KN
  • večera uz show program: 390.00 KN
Elite Travel d.o.o. Jurišićeva 30, 10000 Zagreb Croatia Tel: +385 (0)1 4817 370 & +385 (0)1 4817 371 Fax: +385 (0)1 4817 356
E-mail: Radno vrijeme: radnim danom 08:00h - 20:00h, subotom 09:00h - 13:00h, nedjeljom, blagdanima i državnim praznicima ne radimoNa ovoj web stranici koristimo kolačiće

Elite Travel koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Detaljne postavke kolačića možete kontrolirati i mijenjati u svom web pregledniku. Više o kolačićima